یاقوت کبود

یاقوت کبود

یاقوت کبود (Sapphire) یک گوهر گران‌بها، و گونه‌ای از سنگ یاقوت است، که متشکل از اکسید آلومینیوم (α-Al2O3) با مقادیر کمی از عناصر مانند آهن، تیتانیوم، کروم، وانادیوم یا منیزیم است. رنگ این سنگ به‌طور معمول آبی است، اما یاقوت کبود طبیعی «فانتزی» در رنگ‌های زرد، بنفش، نارنجی و سبز نیز وجود دارد. «یاقوت کبود» دو یا چند رنگ نشان می‌دهد. سنگ‌های یاقوت قرمز نیز رخ می‌دهند اما به آنها یاقوت می‌گویند نه یاقوت کبود.کرندوم صورتی رنگ ممکن است به عنوان یاقوت یا یاقوت کبود طبقه‌بندی شود. معمولاً یاقوت کبود طبیعی برش داده می‌شود و به صورت سنگ‌های قیمتی صیقل داده می‌شود و در جواهرات استفاده می‌شود. یاقوت کبود را می‌توان به‌طور مصنوعی در آزمایشگاه‌ها برای اهداف صنعتی یا تزئینی در بول‌های بزرگ کریستالی (Boule) ایجادکرد. به دلیل سختی قابل توجه آن – ۹ در مقیاس موس (سومین ماده معدنی سخت، بعد از الماس با ۱۰ و مویسانیت با ۹٫۵) – از یاقوت کبود در برخی از کاربردهای غیر تزئینی نیز استفاده می‌شود؛ مانند اجزای نوری مادون قرمز، پنجره‌های با دوام بسیار بالا، یاتاقان اجزای ساعت مچی و ویفرهای الکترونیکی بسیار نازک، که از آنها به عنوان عایق بسترهای مخصوص تجهیزات الکترونیکی حالت-جامد مانند مدارهای مجتمع و LEDهای آبی مبتنی بر GaN استفاده می‌شوند.

شناخت سنگ یاقوت کبود

مواد تشکیل دهنده یاقوت آلومین خالص می باشد که ممکن است به مقدار کم با مواد دیگر شامل کروک و آهن آغشته شود. در لایه‌های آتشفشانی قدیمی هندوستان  و تبت پیدا می‌شود و دارای اقسام مختلف است که بهترین  و قیمتی تر نوع آن، سنگ کبود ( یاقوت کبود ) است. ریشه نهایی این واژه از یونانی باستان huakinthos می باشد که یک بار از زبان عربی به صورت «یاقوت» و یک بار از زبان پارسی میانه به صورت «یاکَند» داخل زبان فارسی شده است. یاقوت یکی از گوهر های قیمتی است که در صنعت و زیورها کاربرد دارد.
یاقوت بعد از الماس سخت‌ترین کانی‌ به حساب می آید و از خانواده کوراندوم است که از کانی‌های سنگ‌های آذرین می باشد و از گونه آلومین (اکسید آلومینیوم) محسوب می‌شود که ممکن است دارای مقدار کمی ناخالصی از عنصر های همچون تیتانیوم، مس، منگنز، کروم و آهن باشد. وجود این ناخالصی‌ها سبب ایجاد رنگ‌های متفاوت مانند آبی، زرد، سرخ، صورتی، نارنجی، و بنفش در کوراندوم می‌شود. کوراندوم‌هایی که رنگی به غیر از سرخ و صورتی داشته باشند یاقوت کبود نامیده می‌شوند و کوراندوم ‌های سرخ‌ رنگ و صورتی یاقوت سرخ شناخته می شوند.

Logan Sapphire SI.jpg

انواع رنگ یاقوت کبود

آبی ،رنگ اصلی sapphire است.

  1. یاقوت کبود آبی: در سریلانکا یاقوت‌های کبود آبی روشن‌تر و بیشتر بنفش آبی با ظاهری درخشنده وجود دارد و در سایر مناطق کامبوج (Pailin) و میانمار نیز سنگهای مشابهی وجود دارد.
  2. یاقوت کبود آبی بنفش: رنگ آبی مایل به بنفش در سافیرهای میانمار و سریلانکا دیده می‌شود.
  3. یاقوت کبود آبی شیری: این رنگ از سافیر فقط در کشمیر، هندوستان و تایلند یافت می‌شود. به دلیل ذرات ریز فراوان موجود در آنها و پراکندگی نور توسط آنها، از نظر ظاهری سافیرهایی با رنگ آبی – شیری مقداری «خواب آلود» هستند.
  4. یاقوت کبودآبی جوهری رنگ: یاقوت کبود تیره رنگ، آبی – سیاه معمولاً از استرالیا، تایلند، نیجریه، چین و ویتنام می‌آیند. ته رنگ عالی و سیری رنگ دارند ولی پرده رنگ آنها تیره است. باندهای واضح هگزاگونال اغلب مشخصه این گوهر است.
  5. یاقوت کبود آبی – سبز: این نوع رنگ برای یاقوت کبود با اندکی رنگ سبز می‌باشد. سافیرهای استرالیا، نیجریه و برخی مناطق تایلند ممکن است این مشخصه را نشان دهند.

کاربرد سنگ یاقوت کبود

یاقوت کبود بیشتر در جواهرات استفاده می‌شود اما با توجه به سختی بسیار بالا کاربردهای صنعتی هم دارد. یاقوت (چه یاقوت سرخ و چه یاقوت کبود و به‌طور کلی اکسید آلومینیوم) سخت‌ترین ماده پس از الماس محسوب می‌شوند و میزان سختی آن‌ها بر اساس مقیاس سختی موس ۹ است. از کاربردهای غیرتزئینی این سنگ می‌توان به دوربین‌های فروسرخ (دید در شب و دید حرارتی)، پنجره‌های بسیار مقاوم، در برخی موارد در استایلوس دستگاه‌های اندازه‌گیری دقیق (CMM) و برخی کاربردهای خاص در صنایع الکترونیک اشاره کرد.

 خواص یاقوت کبود از دیدگاه دانشمندان

سنگ یاقوت، کریستال اکسید آلومینیوم می باشد که با نوع های مختلفی از مواد معدنی، رنگهای مختلفی ایجاد می کند؛ اگر نگین یاقوت قرمز باشد، روبی نام می گیرد، رنگ آبی سنگ یاقوت آبی بخاطر وجود تیتانیوم و آهن می باشد. آهن به تنهایی رنگ زرد به وجود می آورد که “توپاز اورینتال ” اسم دارد. مخلوط تیتانیوم و آهن نیز رنگ سبز به وجود می آورد و چه باور کنید یا نه، ترکیب اکسید آلومینیوم، تیتانیوم و آهن رنگ ارغوانی نیز به وجود می آورد. نوع کمیاب و محبوب سفایر ، رنگ نارنجی مایل به قرمز، مخلوطی از کروم و آهن است. سفایر سفید کاملاً خالص است و هیچ نوع ماده معدنی دیگری در آن مخلوط  نشده است. تمام انواع نگین  یاقوت که قرمز رنگ نمی باشند، سفایر نامیده می شوند، همچنین این اسم  بیشتر با رنگ آبی آن همراه شده است:

7-1-055-burgundy-ruby-ring-4 یاقوت کبود: خواص اعجاب انگیز سنگ یاقوت کبود برای روح و جسم

۱-در زمانان قدیم، سفایر ستاره ای به عنوان محافظ در مقابل چشم بد و انعکاس دهنده نیات پلید به فرستنده اش، مورد استفاده می شده، جادوگران از خواص سنگ یاقوت کبود برای بالا بردن قدرت و هدایت انرژی جادوگری خود استفاده می کردند.
۲- خاصیت و ویژگی بسیار مهم از خواص یاقوت کبود سختی آن است. سنگ کبود دومین سنگ سخت بعد از الماس است که به مادر طبیعت معروف است.
۳-معادن بزرگ سفایر در حقیقت بازمانده رگه های آتشفشانی و دگرگون شده ازسنگ گرانیت و مرمر است که در کنار رودها و دامنه کوه ها درگیر هوا زدگی شده اند، مقادیر قابل توجه ای از این سنگ کبود در برمه، برزیل، استرالیا، امریکای شمالی، تایلند، کشمیر و افریقا پیدا می شود.۴-زیبایی و استحکام این سنگ کبود باعث شده بعنوان طلسم در بین پادشاهان بسیار مورد استفاده باشد و از خواص انگشتر یاقوت کبود بهره ببرند.
۵-یک تاریخ نویس قرون وسطا در مورد خواص یاقوت کبود بنفش می نویسد که پادشاهان سنگ یاقوت آبی را به همراه داشتند تا آنان را از خطر صدمات فیزیکی و چشم شور درباریان محفوظ دارد.
۶-در زمان امضای معاهده صلح، امضا کنندگان، سفایر به همراه داشتند تا از صلح حقیقی و جلوگیری از خونریزی بیشتر اطمینان حاصل کنند و ازین خواص سنگ یاقوت کبود استفاده کنند.
۷-در داستان ها آمده اگر یک مار سمی در کنار سفایر در ظرفی قرار بگیرد، آن مار خواهد مرد چرا که این سنگ کبود، محافظی در برابر سم ایجاد می کند.
۸-در افسانه  های فارسی نقل شده است که مادر طبیعت بر روی سنگ یاقوت کبود بزرگی استراحت می کند و آسمان منعکس کننده  این کریستال آبی رنگ می باشد.
۹-میزان سختی گوهر سفایر ۹ می باشد و ساختار کریستالی سه گوشی دارد.
۱۰- سبب تعادل چاکرا های پنجم و ششم در بدن می شود.

blue-sapphire-min یاقوت کبود: خواص اعجاب انگیز سنگ یاقوت کبود برای روح و جسم

۱۱- هندی ها  این سنگ را سیاره زحل می دانستند و عقیده داشتند که دروازه ای به سوی قلمروهای آسمانی می باشد.
۱۲- از خواص یاقوت کبود این است که در دریافت پیام های الهی و واضح کردن  آنچه که دریافت کرده اید، به شما کمک خواهد کرد. استفاده از آن در هنگام آرامش به شما کمک می کند تا قابلیت های پنهانتان را دست بیابید و بصیرت شما را از مفهوم زندگی روشن تر می کند.
۱۳- خواص سنگ یاقوت کبود به شما کمک خواهد کرد تا به رؤیاها و آرزو های مادی خود دست بیابید و همزمان با افزایش رزق شما، از ثروت شما نیز نگهداری می کند.
۱۴- همچنین در زمان کمک به حفظ نگرشی متعادل، به استفاده کننده از آن، این اجازه را می دهد تا افکارش را ساماندهی کند و به موفقیتی حتمی دست پیدا کند. به بیان ساده تر، حفظ تمرکز از خواص یاقوت کبود می باشد.
۱۵- یاقوت آبی، انصاف و وفاداری را در بین شرکا و کارمندان افزایش می دهد و در زمان های ناعادلانه اگر حق با شما باشد، باعث ایجاد نتیجه ای به حق برای شما می شود.
۱۶- دیگر خاصیت از خواص یاقوت کبود این است که قراردادن روی پیشانی و کار با چاکرای ششم یا چشم سوم به خاطر تقویت آگاهی روان بینی بسیار مفید می باشد. سفایر آبی، ارغوانی و سفید رنگ  همگی برای فعالسازی چاکرای هفتم یا تاجی و از بین بردن مسیر انرژی های منفی و جریان آن در سراسر چاکراها، فوق العاده اند.

 خواص یاقوت کبود روی بدن چیست؟ مضراتی هم دارد؟

همان طور که در مطالب بالا گفته شده از خواص این گوهر روایات و احدیثی گفته شده که در هیچ کدام سخنی از وجود مضرات یاقوت کبود گفته نشده است. همچنین می توان بیان کرد که طبق تحقیقات دانشمندان و تجربه مصرف کنندگان موردی را به عنوان مضرات یاقوت کبود نمی توان بیان کرد. یاقوت آبی یا همان یاقوت کبود نشان خرد، سلطنت، نبوت و نفع الهی می باشد و برای همیشه به عنوان یک گوهر مقدس شناخته میشود. این گوهر دارای انرژی خارق العاده و شفابخش بسیاری می باشد که به بعضی از موارد آن اشاره خواهیم کرد. همراه ما باشید:

Sapphire-ring یاقوت کبود: خواص اعجاب انگیز سنگ یاقوت کبود برای روح و جسم

۱- از خواص انگشتر و گردنبند یاقوت کبود این است که برای بهبود بیماری های شوره سر، آکنه و جوش صورت، غده تیروئید، گرفتگی زبان، افسردگی، سرگیجه، خونریزی های دخلی و خارجی، بیماری های قلب و عروق بسیار مفید و موثر است است و کسانی که دچار این مشکلات هستند میتوانند از این خواص سنگ یاقوت کبود استفاده کنند.

۲-خواص یاقوت کبود : این گوهر برای بهبود  عملکرد عضله ها، سیستم  گردش خون، تمامی استخوان ها، مغز اعصاب، قلب، سیستم بینایی، سیستم بویایی، سیستم ادراری، چشم ها و  دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرد.

۳-در بحث روانشناسی، ذهن بیمار را متمرکز می کند و به بیمار انگیزه بهبود می دهد و به درمان بیشتر بیماری های روحی کمک می کند.

۴-این سنگ دیواره رگها را استحکام بخشیده و از خونریزی بینی جلوگیری می کند. کریستال های آبی بخصوص در درمان انرژی های منفی مفید هستند. سفایر کبود انرژی احیا کننده قوی دارد که از ارتباطش با مادر زمین، ناشی می شود.

۵- قرار دادن سنگ یاقوت کبود بر روی پیشانی و کار با چاکرای ششم یا چشم سوم به منظور گسترش آگاهی روان بینی بسیار مؤثر است. سفایر آبی، ارغوانی و سفید همگی برای فعالسازی چاکرای هفتم یا تاجی و پاکسازی مسیر انرژی کوندالینی و جریان آن در سراسر چاکراها، فوق العاده اند.

Sapphire-stones یاقوت کبود: خواص اعجاب انگیز سنگ یاقوت کبود برای روح و جسم

۶- سنگ یاقوت آبی (یاقوت کبود) بخاطر ارتعاشات کوانتومی در بین اوربیتال های آزادش گونه از انرژی (که در شرایط خاص به آن فوتون هم میگویند) از خود منتشر می کند که باعث تقویت مو، پوست و ناخن نیز می شود و به بهبود بیماری های پوستی کمک می کند. این گوهر به مجموعه سیستم عصبی انسان در منتقل کردن پیام های الکتریکی کمک میکند و سبب کاهش بیماری های با منشا عصبی خواهد شد. از این رو به همراه داشتن سنگ یاقوت کبود طبیعی در شرایط زندگی های پر از دغدغه ای مانند شهر های بزرگ می تواند موثر باشد. از دیگر خواص یاقوت کبود (آبی رنگ) می توان به مفید بودن برای ناراحتی های مزمن گوشی و فکی، بطن ها و  سینوس های پیشانی اشاره نمود و نتیجه های بسیار خوبی برای درمان ناراحتی های پوستی و بیماری های مربوط به پوست همراه با شستن پوست با آبی که این نگین طبیعی در آن قرار داشته است بسیار موثر است. از خواص سنگ یاقوت کبود برای خاموش کردن عصبانیت، درمان بیماری بی خوابی، سرگیجه و عرق کردن  زیاد نیز می توان استفاده کرد. این گوهر در شرایط روانی بیمارگون و ناراحتی های روحی و روانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

7- درمان لکنت زبان کودک: استفاده به صورت گردنبند برای کودک در درمان لکنت زبان کودک مفید است. البته که باید سنگ پاکسازی شده باشد.

8- درمان تب: پس از پاکسازی گوهر بایستی آن را بر روی سینه فرد تب دار قرار داد تا دفع تب شود.

مشهورترین و بزرگترین یاقوت‌های کبود جهان

  • در سال ۱۹۶۶ یک سنگ یاقوت ستاره ای ۶۳۰۰۰ قیراطی با وزن ۱۲٫۶ کیلوگرم در برمه میانمار یافت شد.
  • بزرگترین یاقوت کبود که تا به حال تراشیده شده مربوطه به یک یاقوت کبود Millenium Sapphire با وزن ۶۱۵۰۰ قیراطی است که در سال ۱۹۹۵ در ماداگاسکار یافت شده‌است.
  • «ستاره هند» با وزن ۵۳۶ قیراط بزرگترین یاقوت کبود با تراش ستاره ای در موزه تاریخ طبیعی نیویورک.
  • سافیر لوگان به وزن ۴۲۳ قیراط
  • یاقوت کبود ستاره آسیا Star Of Asia به وزن ۳۳۰ قیراط در موزه اسمیتسونین واشینگتن
  • «ستاره نیمه‌شب» به وزن ۱۱۶ قیراط که در آمریکا در موزه نگهداری می‌شوند.
  • دو نگین یاقوت کبود به نام‌های «ادوارد» و «استوارت» در تاج پادشاهی انگلستان وجود دارد که از یاقوت‌های معروف هستند.

یاقوت کبود
برچسب گذاری شده در:            

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *